2020. október 23., péntek

Hungarica - új változatban szól 'Emlékezz' című daluk az 1956-os szabadságharc tiszteletére

Történelmi ihletésű videóval jelentkezett a néhány hónapja ismét az eredeti felállásban zenélő Hungarica. A zenekarhoz idén sokak meglepetésére csatlakozott újból az alapító énekes, Sziva Balázs (Romer), akivel most az Emlékezz című dalt rögzítették újra az október 23-i forradalom emlékére. A dal eredetileg a 2007-es Nem keresek új hazát című lemezen jelent meg Nagy Feró vendégszereplésével, a friss verzió pedig egyben első előfutára a decemberben érkező 15 éves jubileumi lemeznek, melyről hamarosan új dallal és videoklippel is jelentkeznek.

    

"A kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen 1956. október 23-án kirobbant forradalom és fegyveres felkelés elemi erejű példázata a magyar nép szabadságvágyának. Ezzel a dallal szeretnénk tisztelegni a hősök előtt" - áll a banda közleményében. 

Mentes Norbert (Moby Dick) gitáros és a mellé újra felsorakozott Sziva Balázs énekes és Vörös Gábor basszusgitáros, Kiss Dániel dobossal kiegészülve a napokban fejezik be a munkát a Hungarica 15 éves jubileumára megjelenő, a korai lemezekre épülő gyűjteményes albumán. A számokat egytől-egyig remixelték és remasterizálták, valamint vadiúj exkluzív bónusz felvételek is helyet kapnak majd a korongon. A hangzásért az a Scheer "Max" Viktor zenei rendező felel, aki korábban többek között a Tankcsapda, a Moby Dick és a Rómeó Vérzik lemezein is dolgozott már.
Hungarica tagok: 
Sziva Balázs: ének 
Mentes Norbert: gitár 
Vörös Gábor: basszusgitár 
Kiss Dániel: dob

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönjük \m/

Follow our Facebook page for fresh news and pieces of information here: facebook.com/maximumrockandrollblog