2020. október 7., szerda

Gépmadár - videoklippel a pénteken érkező lemez nyitódala: 'Boszorkány'

Klipes dallal jelentkezett a Gépmadár. A klasszikus hard rock / heavy metal vonalat képviselő zenekar Boszorkány című dala a pénteken (október 9.) megjelenő második nagylemezen lesz hallható. A Viszlát világ! CD-n és digitálisan, illetve a HammerWorld magazin előfizetői számára ajándékként jelenik meg teljes booklettel együtt, és továbbra is (elő)rendelhető a zenekarnál, illetve digitálisan iTunes-on. Minden előrendeléshez ajándékba jár egy példány az első lemezükből is, és egy limitált darabszámú támogatói csomaggal is segíthető munkásságuk. 

 

A zenekar a klipes dalról: “Van, amikor az ember mindent feltesz egy lapra valamiért vagy valakiért. Képes lenne bármit feláldozni érte, nem számítanak a következmények, de mire rájön, hogy csak egy eszköz volt a számára egy nagyobb cél elérése érdekében, mire észbe kapna, már minden elveszett. A klipben a boszorkány viszont nem csak metaforikusan jelenik meg, hús-vér szereplője ennek a fémzenébe öntött vívódásnak. A zenében és a képi világban is a korábbiaknál jóval magasabb minőséget sikerült elérnünk, egy intenzív, egyedülálló videoklipet akartunk letenni az asztalra.”
A Viszlát világ! című második Gépmadár lemez minden dalába bele lehet hallgatni a zenekar lemezelőzetes videójában. A dalok felvételei 2019. novemberében az Utopia Stúdióban Kiss Zoltán és Földi Albert (OMEGA, Szekeres Tamás, stb) kezei között készültek el, a 10 tételes, 47 perces nagylemez a Nail Records gondozásában fog megjelenni. 

“Az új daloknál levetkőztük mindazt, amit nem éreztünk már magunkénak az első lemez hangzásvilágából, és teret engedtünk olyan hatásoknak, amik alapjaiban formálták a zenei ízlésünket. Egyszerűen fogalmazva lépni akartunk előre, tovább kristályosítani, hogy mit is jelent a GÉPMADÁR. Ebben az Utopia Stúdió nyújtotta profi környezet, a mérhetetlen szakmai tapasztalat és a baráti légkör mind nagy segítségünkre voltak.” - mondta a zenekar korábban a friss korongról. 

Gépmadár tagok: 
Bánréti László - ének 
Liptay Zoltán Árpád - gitár 
Szász Attila - gitár 
Szlifka István - basszusgitár 
Béres Gábor - dobok

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönjük \m/

Follow our Facebook page for fresh news and pieces of information here: facebook.com/maximumrockandrollblog