2020. december 21., hétfő

Sok legyen és jó! - koncerthangulatos videoklippel jelentkezett a Stula Rock

Koncertes videoklip készült az ex-Mobilmánia, jelenleg Omen énekes Molnár Péter 'Stula' vezette Stula Rock áprilisban megjelent Örökifjú című második lemezének egy újabb dalához.

Horváth Ádám (dobos, zeneszerző, szövegíró, producer) mesélt a videóról és az aktuális történésekről a zenekarnál:

"Ezt a klipet az idén augusztustól – októberig megtarthatott tíz koncertünk felvételeiből vágtam össze, amiknek a felét a P.Mobil zenekar előtt játszottuk le. Idén lett volna még négy buli. Köztük a november 28-i Analog Music Hall-os fővárosi lemezbemutató, amit felvettünk volna több kamerával. Így a fent említett képekből kellett dolgozni, de nem akartunk még fél évet várni, vagy ki tudja, hogy mikor juthatunk újra fel a világot megváltó deszkákra…

Nyáron volt egy tagcserénk, visszatért hozzánk az eredeti basszusgitárosunk; Berczelly ’Beró’ Csaba, aki az Őserő lemezünkön játszott. Régi motoros Beró, még Paksi Endre Wellingtonjával készült az első Hard Rock nagylemeze 1995-ben. Azóta a Patrióta, az Age Of Nemesis basszusgitárosa is volt, jelenleg még Varga Miklós zenekarában játszik. Kiválóan kezeli az akusztikus gitárt, és nagyon jól énekel. A 2021 végére, 2022 elejére tervezett harmadik nagylemezünket már vele készítjük.

Amikor a Sok legyen és jó című dalom megszületett, azonnal tudtam, hogy ez lesz a lemez első dala. A teljesen saját dalaimat gitáron írom. Ha fejben összeraktam, először felmankózom, arra rádobolok, felbasszusgitározom, majd ezt a vázat kezdem felépíteni, díszíteni. Először kamuangollal találom ki az énekdallamot, majd megírom a magyar dalszöveget. Feléneklem, sokszor vokálokkal is, néha a billentyűs témákat is bejátszogatom iránymutatónak gitárral, mivel zongorázni nem tudok, csak ilyen két ujjas, T-rex mozdulatokkal. (nevet) Ezután mutogatom/küldöm el a többeknek, ők pedig megzenésítik, nem is akárhogyan! Érdemes Vigyinszki Máté gitáros, és Zsigmond Albert billentyűs virtuóz szólóit meghallgatni, csodát tettek a dallal!

Stula az első szűrő, ha neki nem tetszik a dalötlet, akkor kuka, szerencsére ritkán van ilyen, de előfordult már. De ez jó, ő az énekes, a zenekar arca, ha nem tud vele azonosulni, hiteltelen lesz a történet. Ő is hozzáteszi az ötleteit, javasol ezt-azt, a hangjával, előadásmódjával teszi fel a koronát a dalokra. Hátha vírus lesz ebből is! (nevet)

A refrén szövege egy régi, amolyan vicceskedő „falfirka” alapján jött, ami így szólt: „Nem a mennyiség, vagy a minőség a lényeg, csak minden sok legyen, és jó!”. Ez kicsavarva ráillett a kamuangolos refréndallamra, a többi ezután jött; a fiatal voltam és kellett a pénz, a vágyak gyűrték félelmeim, és a nőgyógyász a peep-show-ban… De ez mindenképp pozitív hangulatú dal, ezzel is kívánunk mindenkinek békés ünnepeket, és egy sokkal boldogabb új évet!"

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönjük \m/

Follow our Facebook page for fresh news and pieces of information here: facebook.com/maximumrockandrollblog