2020. augusztus 14., péntek

Junkies - új felvételen a 'Félsz', már előrendelhető a 'Káros az egészségre' album újrakiadása


Teljesen új felvételen szól a Junkies Félsz című dala, mely első előfutára a zenekar idén 25 éves Káros az egészségre lemezének augusztus 28-án megjelenő újra felvett változatának. A klasszikus album teljes egészében újra felvéve, digipack csomagolásban érkezik kettő hét múlva, rajta bónuszként a lemezről anno lemaradt, de a koncertekről jól ismert Az öreg junkie balladája dallal. Az újravett verzió mellett a kiadvány megjelenik 500 darabra limitált változatban 2 CD-n is, a második korongon az eredeti, 1995-ös felvételekkel is. A szimpla verziót az újra felvett dalokkal a Relay és Inmedio hálózatban is meg lehet vásárolni HammerWorld CD Specialként. Az előrendelés a tegnapi napon indult el az alábbi oldalon: Junkies rendelés. Ezen a felületen egyébként vadonatúj merch-kínálat is elérhető, a nemrég bemutatott Mindenkit utálok! című dalhoz kapcsolódó pólók és maszkok mellett Káros 25-felszerelések is kaphatóak, érdemes betárazni belőlük!



Szekeres András:

“Ez a jubileumi lemez nem jöhetett volna létre, ha nincs a koronavírus okozta helyzet tavasszal. Alapvetően nagyon jól haladtunk az új lemezünk munkálataival, de ez megakadt, amikor mindannyian bezárkózni kényszerültünk. Az ötlet a kiadónktól származik, mi pedig lelkesen egyetértettünk vele, hiszen legalább ki tudjuk valamivel tölteni a sok kiesett időt, mivel arra nem volt lehetőségünk, hogy új dalokon dolgozzunk, mert ahhoz rengeteg személyes találkozásra és próbára van szükségünk. A felvételekhez dobosunk, Viktor stúdiójába vonultunk be, mert így tudtuk megoldani, hogy alig érintkezzünk, akkor is rendesen gumikesztyűben, maszkban, folyamatosan fertőtlenítve. A bátorítást a tavalyi Negyedszázad… lemez fogadtatása adta, azelőtt kicsit féltünk tőle, hogy az újra felvett dalokat hogyan fogadja a közönségünk, nehogy azt érezzék, hogy megszentségtelenítjük a régieket vele. Nem így lett, szerencsére akkor nagyon szerették a friss verziókat. Természetesen imádjuk az eredetit mi is, pont úgy, ahogy azt Vida Feri stúdiójában 25 évvel ezelőtt felvettük, de a végeredményt hallva biztosak vagyunk benne, hogy érdemes volt hozzányúlnunk ehhez a klasszikus lemezhez. Amúgy is sokan kérdezték már, hogy hol lehet beszerezni az albumot, hiszen előző kiadónk jó ideje nem gyártja már, most pedig mind az eredeti, mind a 2020-as változat kapható lesz, ami hatalmas öröm és megnyugvás számunkra is!”

A Káros az egészségre lemezt augusztus 29-én, szombaton a megjelenési utáni napon a Barba Negra Track-ben egy jubileumi nagykoncerten is bemutatják, a hatályos jogszabályoknak megfelelően maximum 500 fős közönséggel. Az eseményre a jegyek túlnyomó része már elkelt, érdemes tehát hamar biztosítani helyünket a születésnapi koncertre!


Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönjük \m/

Follow our Facebook page for fresh news and pieces of information here: facebook.com/maximumrockandrollblog