2020. augusztus 7., péntek

Kylfingar - az Istenek hangja című daluk felújított verziójához készült friss videoklip


Új videoklipet készített a Kylfingar, a legutóbbi, Világok Határán nagylemez két éves évfordulója alkalmából az Istenek hangja, és az első lemezen hallható Helheim esett át korszerűsítésen, a remaszterelés után pedig előbbihez készült kisfilm.

A zenekar így mesélt a videoklipről és a jövőbeli tervekről:

“Az Istenek Hangja című számunkhoz régóta tervben volt egy harci jelenetekkel megtűzdelt, nagyszabású klip, viszont a megvalósításához sokáig nem találtuk meg a megfelelő partnereket. Szerencsére megismerkedtünk az Aurora Borealis hagyományőrző egyesület és a Flokken csapatának vezetőjével, Sebő Bélával, aki nyitott volt az együttműködésre. Egyébként már a 2019-es Rockmaratonon is ők emelték a bulink hangulatát a színpadon. Az operatőrünket, Regős Bálintot is ő ajánlotta, aki nagy lelkesedéssel és szakértelemmel segített kidolgozni a klip jeleneteit. A klip történetének alapja, hogy egy fiatal viking harcos egy talizmánt kap kedvesétől, hogy az megóvja, és az istenek erejét kölcsönözze számára a harcban.



A forgatás egy gyönyörű helyszínen zajlott a budai hegyekben a tél derekán. Bár meglehetősen hideg volt, és harcosok felszereléseit sem volt egyszerű felcipelni, a forgatás jó hangulatban telt. Azt hiszem, a drónos felvételek is magukért beszélnek. A klip zenekaros jeleneteit a Sidelight stúdióban vettük fel Budapesten. Itt az volt a koncepció, hogy egy sötét, borongós, túlvilági hangulatot árasztó környezetet teremtsünk, ezzel belehelyezve magunkat a sztori világába, egyfajta narrátorszerepbe bújva. A forgatáson készült pár nagyszerű zenekari fotó is, ezekért köszönet Németh Bettinek. Mivel a legutóbbi lemezünk, a Világok Határán hangzásával nem voltunk teljesen elégedettek, úgy gondoltuk, hogy érdemes a kliphez remaszterelni az Istenek Hangját. Emellett a Helheim című nótánk az első lemezről régebben szinte minden alkalommal elhangzott a koncertjeinken és mióta samplereket használunk, már bővített, áthangszerelt nagyzenekari témák íródtak hozzá a monumentálisabb hangzásért. A terv az volt, hogy az idei Rockmaratonos bulinkra újra elővesszük, hiszen nagy közönségkedvenc. Sajnos a fesztivál ugyebár elmaradt, de úgy döntöttünk, hogy közzétesszük ezt a feljavított verziót is kárpótlásként, így a két friss hangzású dal a klip mellé kiad egy jó kis digitális single-t.

A két dal és a klip mellett hírekkel is szolgálunk: a háttérben már elkezdődtek a következő album munkálatai, íródnak az új dalok és ha minden jól megy Covid-ügyileg, jövő márciusban ismét színpadra állunk! Hegedűsünk és egyben énekesnőnk, Bálint Eszter rövid idő után eltűnt a színpadról és a klipben sem szerepel, ennek oka pedig az, hogy ikerbabákkal volt várandós – ezúton is gratulálunk neki a két csöppséghez! Jövő tavasszal tehát már ismét Esztivel együtt láthattok minket a színpadon. Van azonban egy rossz hír is, mivel basszusgitárosunk, Mikola Péter május végén úgy döntött, felhagy a zenéléssel és saját vállalkozására koncentrál, így most utódját keressük. Petinek pedig sok sikert kívánunk! Jövő tavasszal tehát, ha minden jól megy, új felállással és új dalokkal lépünk újra színpadra!”

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönjük \m/
Follow our Facebook page for fresh news and pieces of information here: facebook.com/maximumrockandrollblog