2020. augusztus 7., péntek

Pokolgép - hamarosan DVD-n a 35 éves jubileumi koncert

...vagyis annak egy jelentősebb része.


Hosszú várakozás után jelenik meg a Pokolgép zenekar első DVD-kiadványa. A különleges képanyag a két évvel ezelőtti arénakoncerten készült és először az augusztus 21-22-i dupla koncerten lesz kapható. 2018-ban, a 35 éves jubileumát ünneplő Pokolgép Sportaréna-koncertjének első felében a jelenlegi felállás lépett a színpadra, túlzás nélkül teljes életművet átfogó, széles merítésű műsorral. A DVD-n ez az anyag kapott helyet, így a 17 dalos program egy dinamikus vágású és a Pokolgéphez illően forró látványvilágú koncertfilm keretein belül újra átélhető lesz.

„Kicsit talán hihetetlen, de ez a Pokolgép zenekar első igazi koncert DVD-je!” – nyilatkozta a zenekar a DVD-n extraként is megtalálható videóinterjúban, amit Szénégető Richárd készített a csapattal. Készült ugyan korábban élő képanyaguk, de az még javában a DVD-korszak előtt történt.

„A képi utómunkálatokat én végeztem, mert szívesen foglalkoztam vele, és így legalább biztosan a saját koncepciónk mentén készült el ez a koncertfilm!” – mondta a vágást és egyéb tevékenységeket végző Kleineisel Márk, a zenekar dobosa.

Az anyag remekül átadja a zenekar élő koncertjeinek hangulatát, a zene örömét, és mégis egyedi műsort rögzítettek, amelyről Kukovecz Gábor gitáros és zenekarvezető így nyilatkozott: „A közönség rendszeresen segít abban, hogy mit játsszunk a koncerteken, így a Pokolgépnek nincs két egyforma koncertje. sportcsarnokos buli nem mindig adódik egy metalzenekar életében, így ide is egy teljesen más programot állítottunk össze.”

A DVD extrájaként felkerült interjúban a zenekar közeli és távoli terveiről, a DVD megszületéséről és néhány kulisszatitokról is szó esik. További extraként egy több mint 100 képből álló fotóalbum is található a kiadványon. A GrundRecords gondozásában napvilágot látó koncertfilm remek mementó egy felejthetetlen koncertről, aminek minden Pokolgép-rajongó polcán ott a helye. A kiadvány először a zenekar Barba Negra Track-béli koncertjén vásárolható meg 2020. augusztus 21-én és 22-én, míg várhatóan a lemezboltokba augusztus 24-én, hétfőn kerül.



A dalsorrend eképpen alakul majd: 
01. Pokolgép
02. Győzd le a Gonoszt
03. Szeretném, ha szeretnének
04. Így szép az élet
05. Aki másképp él
06. Ne köss belém
07. Adj új erőt
08. Szent István ének
09. Ősi lázban
10. Mennyit érsz
11. Bon Scott emlékére
12. Az a szép…
13. Ringben
14. A lázadó
15. Átkozott nemzedék
16. Véssétek fel
17. Hol van a szó

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről és újdonságokról, akkor kövesd a blogot a Facebookon is! Köszönjük \m/

Follow our Facebook page for fresh news and pieces of information here: facebook.com/maximumrockandrollblog